Pingyao Old Town
Door: daniellefrek
Blijf op de hoogte en volg Danielle
13 Mei 2012 | China, Pingyao
Als mijn kamer schoon is, ik fris gedoucht ben en ontbeten heb, is het stadje (of eigenlijk de twee of drie hoofdstraatjes) getransformeerd in een ware tourist trap: kraampjes, stalletjes... maar wel van de gezellige soort. Omdat het zondag is zijn de logische drommen Chines toeristen er natuurlijk ook weer. In het stadje zijn overal verklede acteurs die historische scenes spelen die de Chinezen hilarisch lijken te vinden. Op een plein net buiten de muren vinden allerlei optredens plaats van in synthetische pakjes geklede koren en dansgroepjes. Een wandeling naar een bank om geld te halen wordt een enorme wandeling in de middaghitteals ik een afslag over het hoofd zie.
Terug on het oude gedeelte kies ik er bewust voor om niet voor 18 euro een toegangskaartje voor de bezienswaardigheden te kopen maar gewoon lekker rond te sjokken want er zijn maar een of twee dingen die me interessant lijken en ik ben de hoge prijzen wel een beetje zat. Een wandeling buiten de toeristisch route laat nog meer volgepakte, vieze, slordige courtyards zien die over het algemeen een soort schot achter de poort hebben van oudsher om wat privacy te creeren. Maar ik zie (en ruik) genoeg. Ik kom een groepje jongelui tegen uit Xi'an die hier voor een dage zijn. En waar denk je dat het meest spraakzame meisje wil studeren? Universiteit van Twente... En ik had alleen gezegd dat ik NL ben, dus geen scam.
De oude katholieke kerk die dit dorp rijk is, is zo mogelijk nog ouder dan de rest maar gezien de inrichting wordt ie nog actief gebruikt. Grappig. Na heel wat ronddolen heb ik niet het idee iets gemist te hebben door geen kaartje te kopen en eet tevreden een rijst met kip en pinda's voor ik vroeg mijn bed in ga. Morgen nog een dagje voor wat bezienswaardigheden die allemaal ver (lees 25 tot 40 km) buiten Pingyao liggen. Ik begin China steeds leuker te vinden. Volgens mij had ik dat potje China-bashing in Xi'an even nodig om te accepteren dat het gewoon geen Thailand of Laos is, haha.
14 Mei 2012 - 09:49
Michel:
hahaha heeeeeel herkenbaar allemaal. Ik had destijds helaas de vergelijking nog niet met Thailand of Laos. Overigens is het buiten de grote steden (Xi'an - Beijing etc.) vind/vond ik China leuker en interessanter trouwens :)) Ik dacht overigens al dat je het moslimwijkje in Xi'an wel leuk zou vinden. Die moskee is echt apart he!?
Heul veul plezier nog!