The Beijing experience
Door: daniellefrek
Blijf op de hoogte en volg Danielle
15 Mei 2012 | China, Beijing
De afstanden in Beijing zijn enorm en ondanks waarschuwing van het hostel denk ik dat ik wel even terug kan lopen naar het hostel. Dat heb ik geweten. Drie haltes met de metro is een uur lopen langs enorme lanen en tig-baans wegen. Blegh!
Op zoek naar een kadootje voor Bart waag ik me later die middag, na het inchecken en lekker douchen, richting Silk Street shopping mall. Ik schrik me een hoedje. Hier worden westerse toeristen met de buslading tegelijk losgelaten. Je kunt hier van alles kopen, vooral knock-offs natuurlijk. Maar wel heel mooie, maar ook jade, parels, koffers, theebekers... Hier red je 't niet met 'de helft bieden van wat ze vragen'. Theebekers kosten hier sowieso bereveel geld, iedereen en z'n grootje loopt namelijk continu met minstens een halve liter tot een liter thee. De eerste prijs voor de beker die ik mooi vind 650 yuan (78 euro), als ik wegloop is ze al gezakt tot 150 yuan (18 euro) en ik schat in dat er nog wel iets van af zou gaan. Ik waag het er op dat dit weekend op de Dirt Market er nog wel iets moois voorbij komt, haha.
Als ik alle 5 verdiepingen tot treurens toe doorgesnuffeld ben, heb ik nog steeds niet iets van angry birds voor Bart. Mooie missie de komende dagen!
Bij de uitgang zit een pizzarestaurant met een zalig terras en, heiligschennis in een stad met zoveel Chinese culinaire variatie, ik geniet er van een Griekse pizza. Goddelijk lekker!