Regen, regen... en nog meer regen
Door: DanielleFrek
Blijf op de hoogte en volg Danielle
31 Maart 2009 | Suriname, Paramaribo
Gelukkig heb ik 5 regenponcho's van de Action in de koffer, zo dun als boterhamzakjes maar ze doen hun werk!
Vanwege de regen gooi ik de planning maar helemaal om. De fietstocht naar Leonsberg en de plantage van Nieuw Amsterdam schuif ik op de lange baan. Ik doe wat "voorbereidend werk" in de verschillende winkels en markten aan de Domineestraat, rond Kersten Mall, de Jerusalem Bazaar en nog wat andere winkeltjes. Op zich valt hier niet echt veel te halen hoor, wat er in NL niet ook is. En 't houtsnijwerk haalt het niet bij dat uit Afrika, alleen hebben ze hier kaaimannen, piranha's en bootjes.
Ik besluit om een beetje cultuur op te snuiven en loop de historische route door het oude centrum, langs Fort Zeelandia, het Onafhankelijksheidsplein, de kerk en de kathedraal. Maar ook de Vaco (goed gesorteerde boekhandel met NL en Engelse boeken, boeken over Suriname en het Sranan), de Kersten Mall en allerlei kleine winkeltjes daar in de buurt.
Qua eten is het spannendst dat ik kan melden dat Joosje ('s rotishop) opeens weg is. Huh??? Ik ben er eergisteren ofzo toch nog geweest. Blijken ze tijdelijk naar de overkant verhuisd, hahaha.
06 April 2009 - 12:02
Mireille:
Regen...tja toch nog stukje Nederland meegenomen. Ha ha...Nou Jelle vandaag schijnt hier dan toch echt nog de zon. Ben Blij dat je een bericht heb geplaatst !
Veel plezier ! -
06 April 2009 - 14:13
Lisette:
wij hebben het hier redelijk droog, behalve bart want die is met zijn rubberbootje net omgeslagen op de vijver en het water stond tot aan zijn knieen in zijn rijlaarzen. Gelukkig kon hij dankzij zijn zwemvest bij de kant komen zonder dat oma of ik er in moest.