Luxe of niet...
Door: DanielleFrek
Blijf op de hoogte en volg Danielle
26 September 2010 | Thailand, Bangkok
De airport express bus is, op mij en een Turk uit Keulen na, leeg. Hij moet op soi 4 zijn aan Sukhumvit, ik op soi 5. Ik was even vergeten hoe armoedig toch ook Thailand kan zijn. De vorige keer viel dat niet op, na het nog veel armere Laos en Cambodja maar nu vallen de golfplatenhuisjes me des te meer op.
Mijn hotel is helemaal volgens verwachting: belachelijk grote kamers en badkamers en zalig schoon en fris. En een geweldig uitzicht over Bangkok vanaf de 26e verdieping. Het zwembad op het dak van de 5e verdieping zie ik vandaag niet, maar goed...
Ik sta al bij Nana station als ik bezwijk voor de luxe van een taxi. Uiteindelijk niet eens zoveel duurder. Chinatown is zoals verwacht: vol geurtjes, lawaai, veel goud en kitsch en rare apotheekjes met gedroogde dierendelen. Oftewel: super! Overal wordt eten gekookt, worden religieuze parafernalia en onherkenbare etenswaar verkocht. Kindjes liggen onder de eetkraam te slapen. Of de fles wordt ze uit de mond gerukt op de vloer van een 1 vierkante meter groot telecomwinkeltje omdat een Nederlandse toerist haar telefoon in elkaar gezet moet hebben. 't Grappigst: een klein kindje in de wasmand achterop een fiets, met hoofd en billen klem gelegd en de benen overboord bungelend, haha.
De wegen zijn absurd druk en niemand spreekt Engels, vooral niet de taxichauffeurs (waarvan 't gros weigert me van Chinatown terug te brengen naar Nana station, grmpf.)
Na Chinatown en Prahurat ga ik naar een Indiaas hotel en eet mijn buikje rond aan een Sag Paneer in een restaurantje aan Sukhumvit.
En na een middagdutje heb ik zojuist snel de busticket voor morgenvroeg gehaald. Dus mijn missies voor vandaag zitten erop. Een lekker dagje met alles wat ik wilde doen ook echt gedaan... En 't is hier gewoonweg LEKKER!
Dus morgen naar Laem Ngob en uiteindelijk Koh Chang...
26 September 2010 - 14:51
Mireille:
Ha Jelle,
Oh wat gaat de tijd toch snel. Heel veel plezier op dit nieuwe avontuur. Geen klachten krijgen en gewoon genieten van alle leuke mensen en indrukken. Heel heel veel plezier en we gaan je weer volgen !
groetjes Mireille -
26 September 2010 - 17:54
Saskia:
Hoi,
Heel veel plezier,had je nog een sms-je gestuurd,maaar heb je waarschijnlijk te laat gekregen.
Geniet ervan,en lees je avonturen wel.leuk.
liefs X -
26 September 2010 - 19:57
Shairoen:
Vergeet af en toe die Thaise massages niet, laat ze je botten kraken. Geniet van je vakantie en van het eten zal zekers lukken. Tot horens. -
27 September 2010 - 06:08
Toos En Hans :