Op strooptocht
Door: DanielleFrek
Blijf op de hoogte en volg Danielle
24 December 2007 | Indonesië, Batavia
Maar goed, op dit moment zit ik uit te buiken achter de pc en heb ik net zitten msn'en met mijn vader.
De laatste twee dagen kregen mijn carnivore neigingen de overhand en heb ik me in het heel erg luxe uitziende trendy maar heel betaalbare Kajane (restaurant) tegoed gedaan (gisteren) aan sirloin steak, baked patato, een superheerlijke salade en een alcoholvrije cocktail van lychee, cocosmelk en iets oranje-achtigs en (vandaag) aan een lekker bloederige tenderloin steak op een bedje van spinazie en aardappelpuree met champignons, begeleid door een alcoholvrije cocktail van aardbei, sinaasappel, limoen en nog iets lekkers.
Ik hou 't er maar op dat ik op Flores niet van die toeristenverwennerij zal krijgen dus neem ik het er hier even van want ik moet bekennen, die aardappelen met zuurkool met een runderrookworstje en appelmoes bij mijn moeder/zusje... hmmm, die worden steeds aantrekkelijker! (Hint, hint... ).
Mijn strooptocht naar de markt met hebbedingen (en beneden de lokale markt) begon vanochtend al vroeg en ik ben helemaal bezirk gegaan.
Ik denk van mezelf dat ik best goed kan onderhandelen, als ik mezelf er op instel, maar bij elke aankoop bleef de verkoopster achter met een verdraaid grote glimlach.
Maar goed, na flink onderhandelenen was ik de trotse eigenaar van 3 grote manden, zo'n 20 kleintjes, 3 bloemetjes van witte zandsteen waar je wierook in kunt branden (als ik niet zo'n hekel aan wierook had, that is). Bij dit alles kreeg ik 1 gratis kakkerlak bijgeleverd maar, don't look a gift horse in the mouth, die heb ik inmiddels vermoord en zijn uitgespurte eitjes leveren hopelijk pas jonkies als ik al ver weg ben. Of onderaan mijn sandaal... maar die gooi ik thuis wel even een paar dagen in de vrieskou buiten neer, hahaha.
Elke verkoper, ze waren de kramen nog aan 't opzetten, zei: early morning price for good luck, yes, you bring me good luck... en nog pingelde ik er 2/3 vanaf. 't Omaatje van de grote manden, die ik m.i. het vel over de oren had gehaald, gaf me zelfs nog een knuffel.
Zodra je betaald, slaan ze 3x met je geld op diverse dingen in hun kraampje voor (wederom) good luck. Nou, ik heb mijn portie good luck vandaag flink rondgedeeld en ik had zoveel bij me dat ik een taxi naar huis genomen heb.
Ik was amper in mijn kamer, en 't begon me daar te hozen. Tropische regenstorm, ze hangen me inmiddels mijlenver mijn keel uit...
Ik heb 't een uurtje of anderhalf afgewacht maar moest er op uit om wat te eten: een enorme tonijnsandwich van home made bread (verse tonijn) met frietjes, 2 peppermint tea, een bananenlassi en een stuk gebak. Tja, je moet toch wat doen om de dag door te komen, hahaha.
Daarna ben ik in mijn grote regenjas weer op pad gegaan en heb ik talloze kraampjes staan onderdruppen, maar na een paar aankopen vinden ze dat niet zo heel erg, haha.
De gong die ik in een trendy "antiekwinkel" had gezien voor 1.700.000 ruppiah (ofwel 130 euro) bleek geen gong maar een keramieken schaal voor heilig water (ja, je kunt mij alles wijs maken, ik vind 'm gewoon erg mooi). Maar goed, die blijft gewoon in Indonesie...
Op de derde een laatste ronde heb ik de "kunstsectie" een bezoekje gebracht en ik heb 3 schilderijtjes van balinese vrouwtjes op papier voor mijn zusje, 2 abstractjes met frame voor mezelf gekocht. En toen ik tegen iemand zei dat ik zijn schilderij heeeel mooi vond, noemde hij een prijs waarvoor ik 't schilderij niet kon laten staan (bijna manshoog). Toen ik daar nog eens 50% afgepingeld had moest ik 'm natuurlijk wel meenemen. Helemaal toen ie zei dat 't doek van 't frame af kon.
Nu moet ik alleen mijn vader even lief aankijken om een frame voor me te maken... ach, 't houdt 'm van de straat nu ie nog geen maand gepensioneerd is.
Affijn, met de trip voor morgen (waarover morgen vast en zeker meer) erbij, heb ik vandaag toch al gauw zo'n 150 euro opgemaakt... wat, meer zelfs... JAIKS!!!
Nou ja, als je dineert in een tropische regenbui met Indonesische meisjes met Santaclausmutsen met lichtjes erop die je eten brengen en gamelan-Jingle Bells op de achtergrond, dan doe ik maar net alsof dit mijn eigen kerstboomfeestje was, hahaha.
24 December 2007 - 13:51
Lisette:
Soms heb ik het idee dat ik een kookboek aan het lezen ben. Het water loopt me in de mond (niet bij het vlees gedeelte hoor). Vooral na 6 weken lijnen. Ik MOEST van mam vertellen dat ik sjors ben. Ik had hier in mijn uppie de grootste lol. (Bij gebrek aan enig sociaal leven krijg je dat). Ik bedacht me net wel dat toen wij gingen raften het EN het erg droog was EN ik een persoonlijke lifeguard aan boord had. Nou, ja succes. Geen blikje kopen onderweg in de boot, die kosten 5 euro ofzo. Meer dan je hotel denk ik. Had ik al verteld dat ze onderweg een foto maken. Haha het wordt steeds aantrekkelijker he.
lisette -
24 December 2007 - 13:54
Dorien:
Hee shopaholic, hele fijne feestdagen!
Ik ben benieuwd naar de foto's!
Groetjes, Dorien -
24 December 2007 - 15:50
Mary En Huib:
Danielle misschien dient een andere
Sjors zich aan!zoniet dan kom je vast
wel weer veilig thuis.groeten Mary en
Huib. -
25 December 2007 - 06:47
Danielle:
hahah, ik had al zo'n vermoeden dat Sjors in de familie zat... heel wat ophef veroorzaakt lili!