St Paul de Vence en Fondation Maeght
Door: Danielle
Blijf op de hoogte en volg Danielle
04 Maart 2017 | Italië, Milaan
Maar goed, het iets lager geleden dorpje St Paul de Vence is wel erg fraai. Met schitterende vergezichten, zelfs in een miezerregen, is schitterend. Het dorp is enorm toeristisch, met allerlei kunstgaleries en –winkels. Steile steegjes, kleine doorkijkjes, dure restaurants. Er valt hier niets te klagen over de omgeving. Na een quiche en een kop thee en flink wat rondlopen, fotograferen, genieten en nog meer genieten is ’t dan ook weer tijd om terug te gaan naar Nice.
Ook nu fris ik me even op, wat niet veel zin heeft als je vervolgens de steilste berg in Nice op klautert. Richting Musee Marc Chagall. In het ene gebouw koop je je kaartje, in het tweede is het museum. De werken zijn allemaal religieus getint, kleurrijk en indrukwekkend groot. Ook hier is een speciale expo die me niet echt aanspreekt maar die ik wel even bekijk. In geen enkel museum hier kun je je jas afgeven. Wel je tas, niet je jas. Alsof dat helpt in de strijd tegen terrorisme? Hoe dan?
Maar goed, na ’t Chagall museum ga ik nog verder de berg op, naar de hoog gelegen wijk Cimiez. Langs de ruines van een Gallo-Romeins gebouw en petanque spelende mannen ga ik naar ’t tomaatrode gebouw waarin ’t Matisse museum zit. Wat een geweldig museum: het staat er bomvol sculpturen, schilderijen, grafische werken enzovoorts. Er hangt zelfs een odalisk! En het is gratis, vandaag! Ik geniet volop. Er zijn zelfs nog een paar cut-outs aanwezig en ik lees nu pas dat hij deze maakte nadat hij ziek geworden was en niet meer kon staan.
Na ’t Matisse museum wandel ik door de enorme olijvenboomgaard van Parc des Arènes, richting het Cimiez klooster, doe ik de Cimiez begraafplaats aan waar Raoul Dufy begraven ligt, bots ik op een
Op creatieve wijze beland ik met bus 15 en een overstap op bus 4 weer voor de deur van mijn hotel. Bij de Monop en een klein tentje koop ik wat lekkers en trek ik me terug in de hotelkamer. Het is alweer laat voor mijn doen en morgen wordt ook weer bomvol!