Aankomst op de Seychellen
Door: Danielle
Blijf op de hoogte en volg Danielle
06 Mei 2016 | Seychellen, Victoria
De vlucht van Abu Dhabi is weer relaxed. Met twee man hebben we drie stoelen. Prima! Met 4,5 vliegen is dat goed te doen.
Als ik geld gepind heb, staan er twee jongens achter me die eruit zien als niet-resort mensen. Ik vraag of ze naar Beau Vallon gaan, en dat gaan ze. Ze willen wel een taxi delen. Ik vraag de Fransman of hij wil onderhandelen, omdat hij Frans spreekt en ik minder, en omdat hij dacht dat de rit 20 euro moet kosten en ik dacht 30 tot 40. Hilarisch dus, want bij de eerste prijs van de chauffeur zegt ie: prima. 36 euro. Vervolgens stelt hij onderweg, als de eerste tropische regenbui op ons dak dendert: 400 voor ons, 200 rupees voor jou. Yes! Toch even 24 euro uitgespaard (want je mag hier met een koffer dus echt niet in de bus, kreeg ik later bevestigd).
Zij worden vervolgens afgezet bij het superdeluxe Savoy, ik word teruggereden naar de goedkoopste accommodatie die ik in Beau Vallon kon vinden: Beau Vallon Apartments. Als de chauffeur vraagt bij Beau Vallon Residence, blijken we op de goede plek. De eigenaar zegt: kom maar, dan rijden we je zo even rond. Achterdochtig als ik ben: waar naartoe? Wat doen? Ik wilde centraal zitten! Blijkt later dan mijn appartementje gewoon daar, smack bam in the middle van Beau Vallon ligt, boven hun eigen huis want da's extra veilig. En dat ik door zijn vader door de omtrek wordt rondgeleid, helemaal naar 't einde van 't dorpje naar Big Blue Divers o.a. (waar ik mijn duiken plan) en naar Bel Ombre aan de andere kant. Geweldig sympathiek dus! En 't appartement overtreft mijn verwachtingen!!! Ik verwachte een warme, zweterige zolderkamer maar eindig op een appartment met ruimte slaapkamer, een ' woonkeuken' en fatsoenlijke badkamer. Met koelkast, vriezer, wasmachine, gasfornuis... Superlekker! Ok,er staat een kastje boven op een kastje voor de tv, de strijkplank staat naast 't bed maar er is een kluisje, de ramen op mijn gallerij met eigen opgang kunnen de hele nacht open blijven want er is een bewaker. Alleen is 't wel verstandig om de deur dicht te doen, hahaha.
Als monsier Pierre me weer heeft afgzet, krijg ik de wificode en nogmaals richtingsaanwijzingen richting strand. Een leuke ' boulevard' langs het door vloed minimale strandje, waar ook het luxe Savoy en andere dure hotels aan liggen. Ik zie de luxe Seychellen brochures er niet in, maar 't is hier supermooi en leuker dan ik dacht. Dat kneuterige, dat Afrikaans/Caribische. Alleen is alles peperduur. Een drankje kost al gauw 6 euro in een restaurant, het creoolse buffet kost 400 rupee (oftewel bijna 27 euro), zelfs de pizza's kosten het dubbele van thuis. Prijzen als Parijs, maar dan verder weg, haha.
's Avonds om 19.30 gaat het buffet open bij The Boathouse, en daar schuif ik maar aan want ik heb inmiddels TREK! De beach barbecues langs de boulevard, waar ook veel locals de zonsondergang bekijken, probeer ik een andere keer wel. Het restaurant La Plage, letterlijk aan het strand, is helemaal onbetaalbaar met starters en desserts voor 12 euro minimaal, en hoofdgerechten tussen de 25 en 60 euro. Jaiks.
Het Creoolse buffet is zalig: curry's van vis, kip, geit, geroosterde vis in soorten en maten, salades, van aardappel op tropische wijze tot papaya en aubergine, mijn favoriet: gefrituurde yam met een ' dressing' van zo'n sausje wat je ook op de empanada doet. Of dat zo hoort, weet ik niet, maar lekker is 't wel. En dan is er ook nog een dessertbuffet, iets minder uitgebreid, maar wel met een kokosnootdingetje wat goddelijk lekker is. Dat ze er ook nog eens gemberbier bij serveren, maakt het plaatje compleet. Genieten, bijna 40 euro aan genieten, maar toch: genieten.
Wat minder genieten is, is de temperatuur. Allejeetjes wat is 't hier klef en warm. Als ik in bed lig, verander ik elke paar minuten van plek, zodat ik weer op een relatief koud stukje matras kom te liggen. Ach. 't zal wel wennen, hahaha. Ik ga nog even 't bed weer uit om op de veranda af te koelen, maar ook dat lukt niet. Slapen dus maar...